Läger på Hjälmargården

Vi på Hjälmargården älskar läger!

Här på Hjälmargården arrangeras hur många läger som helst varje år. Till exempel anordnar vi 9 egna läger årligen som tillsammans har över 2800 deltagare. Men det är inte allt! Församlingsläger, pensionärsläger, sportläger och många andra evenemang äger rum på gården och på så sätt får vi vara med och hjälpa er att göra det ni drömmer om!
Hör gärna av er om ni vill lägga ert läger här hos oss!

Julia Wellstam - Lägerpastor

egnalager

Våra egna läger

Här på Hjälmargården gör vi varje år flera olika sorters läger för barn och ungdomar i alla åldrar. Det första lägret man får åka på heter ”Smajl” och riktar sig till låg- och mellanstadie barn. När man har blivit äldre än så får man åka på ”Chili” tills man fyller 16. Då blir man ”XL”:are och får åka på vårt nyårsläger.
Är du sugen på att veta mer om våra läger, eller anmäla dig till ett av dem? Läs då gärna mer på vår andra hemsida www.hjalmargardenlager.se. Här hittar du datum och anmälningsformulär för alla våra läger!


Hjälmargårdenläger.se
Kanoter

Hyr vår lägergård

Det finns många som har bra idéer på läger man kan göra. Därför finns så klart möjligheten att hyra gården för att arrangera egna läger.
Vi har kapacitet att ta emot stora grupper med 250 sovplatser inomhus, stora gräsområden för tält, husvagn eller som aktivitetsfält. Här hittar ni också tillgång till 2 badstränder, minigolf, fotbollsplan, lägerbåls-scen, en kyrka som rymmer 600 personer sommartid och många mindre lokaler för vinterlägren.
Vi berättar mer om gården och lokalerna här nedanför:

Läger är vår specialitet

Ända sedan Hjälmargården köptes in som lägergård på 1960-talet har läger och gruppbokningar varit vår specialitet. Vi har en fräsch lägergård med hög standard på lokaler, logi och mat. Här finns lokaler och logi som passar för konfirmandläger, retreater, klassresor, körer, föreningsträffar, familjeläger och läger av alla de slag.

Helpension

Helpension eller självhushåll - ni väljer!

Det går att boka allt från helpension, halvpension, självhushåll eller enstaka måltider. Vid helpension serveras maten i vår restaurang. För de som önskar självhushåll finns en särskild matsal och samlingssal med kök. Köket för självhushåll är ett välutrustat med kapacitet för 70 personer.

Kom och bo hos oss!

Boende - Inne och Ute

Bäddarna på Hjälmargården är fördelade på vandrarhem, stugor, friggebodar och rum. Du kan även campa. Du kan välja att städa själv och ta med sänglinne eller välja full service där allt detta ingår.
Mer info om vilka olika stugor och rum vi har kan ni läsa mer om på vår Campingsida.

Läs mer om vårt boende
Frisbeegolf

Aktiviteter på Hjälmargården

Här finns det mycket att göra. Vill ni hyra kanoter, basta eller ta en fisketur är det inga problem! Hör av er till receptionen så hjälper de till att boka det ni behöver.

Fler aktiviteter

Vill ni veta mer eller har vi glömt någonting?

Oavsett får ni gärna höra av dig till oss, så berättar vi mer och hjälper er att genomföra era läger.