Aktiviteter

.

minigolf

Gott om aktiviteter

På Hjälmargården finns gott om aktiviteter. Det finns lekparker, lekbod, bangolf, kanoter, trampbåt, optimistjollar, vedeldad bastu och närhet till skog och gröna ytor. I vår närhet finns gott om utflyktsmål som vi gärna rekommenderar.

Bangolf

Vår bangolf ligger i vacker miljö vid kaffestugan.

Schack

Vid Kaffestugan finns ett schack i storformat.

På sjön, kanoter och båtar

AHF_7732Passa på att ta en tur på sjön. Vi hyr ut Kanoter, optimistjollar, trampbåt och roddbåtar.
Är ni en grupp så finns möjlighet att boka kanot med instruktör. Kontakta oss för mer information
Båtarna kan hyras per timme eller heldag (instruktör ingår ej)

Lekparker och lekbod

LekbodenPå Hjälmargården trivs barnen. Här finns ett flertal lekparker med gungor och klätterställningar. Spadar, hinkar och leksaksbilar finns att låna. Vår lekbod inrymd i en gammal fårbod. – Här kan barnen klä ut sig, leka affär och Café.

Sumobrottning

Sumobrottning är oerhört populärt. Man tar på sig en stor uppstoppad sumodräkt så man blir lika stor som en riktig sumobrottare samt ett skydd på huvudet sen är det bara att ryka ihop. Reglerna är som på riktigt. Först utanför ringen eller på marken förlorar. Sumobrottning är inte bara roligt för de som brottas, det är minst lika kul för alla som ser på. Därför gör det inget om inte alla i gänget deltar. De övriga hejar på, peppar och kan ta oförglömliga foton på vänner och kolleger!

Tidsåtgång: ca 1 timme för 20 personer. Pris: 450:- per timme, 900:- per dygn.

Hoppborg

hoppborg_k_gPassa på att leka av Er i vår hoppborg. Den går att hyra för 1000:- per dygn.

Bastu

Efter ett dopp i Hjälmaren väntar vår vedeldade bastu.
300:-/ per grupp och tillfälle.

Samarbetsövningar och grupputveckling

I samarbete med företaget Utebildarna som är professionella och erfarna friluftsledare inom sina aktiviteter erbjuder vi ett flertal gruppaktiviteter. Exempelvis samarbetsövningar, Geocaching, megaboll, Gruppanalys med mera. Kontakta oss för mer information och bokning av dessa aktiviteter.

Musik och föredrag

Vill ni förgylla er konferens, släktträff eller annan samling med lite sång och musik så ordnar vi gärna fram en passande trubadur eller grupp. Vi har ett flertal alternativ på ”lager”. Kontakta oss så berättar vi mer.

Utflykter

I vår närhet finns en mängd olika utflyktsmål som vi kan rekommendera. Här följer några exempel

Julita Sveriges största friluftsmuseum

pettson_och_findus_peter_segemark_dsc4032Vid sjön Öljaren ligger vackra Julita – ett stort gods med levande lantbruk och skog.Under medeltiden var Julita ett kloster, därefter kungsgård och senare adelsgods. Under 1900-talet skapades ett friluftsmuseum av den siste private ägaren, löjtnant Arthur Bäckström. Han donerade Julita till Nordiska museet, som sedan 1944 förvaltar godset.På godsets ägor visas herrgården med alla sina byggnader, parken, fruktträdgården, örtagården, kapellet, Skansenstugorna, torp och statarlängor. På Julita finns de populära sagofigurerna gubben Pettsson och katten Findus hus. Huset är byggt i barnens egen storlek – bara att kliva på i köket hos gubben och katten!

Säfstaholmsslott

slottet-vallmoVälkommen till Säfstaholms slott i Vingåker för en guidad tur i den fantastiska historien om slottets glansdagar, förfall och renässans. På slottet visas verk från den forna konstsamlingen som fanns på Säfstaholms slott på 1800-talet. Bl.a. finns verk av Joseph W Wallander, Johan Gustav Sandberg, Carl Stephan Bennet, Elias Martin och Fredrik Westin. Sommartid visas en unik temautställning, vintertid visas delar ur den forna Säfstaholms samlingen.

Vinön

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVinön är Hjälmarens största ö och ett mycket populärt utflyktsmål. Här kan du uppleva vacker natur, bada och äta gott eller bara ta det lugnt. Till Vinön åker man med Trafikverkets vägfärja från Hampetorp vid södra Hjälmarstranden. På sommaren kan man ställa bilen kvar på fastlandet och hyra cykel på Vinön, för att sedan åka runt på småvägarna och upptäcka ön.

Vingåkers factory outlet

I Vingåker finns Sveriges största fabriksförsäljning av märkeskläder.
30-70 % lägre pris än ordinarie cirkapris!

Långgolf

golfVingåkers Golfklubbs välskötta golfbana med 18 hål ligger ca 12 km från Hjälmargården.
Vackert beläget i utkanten av Vingåkersslätten och med utsikt över sjön Kolsnaren.
0151-131 36

Vingåkers badhus

undervattensbild2Vingåkers badhus erbjuder Simbassäng 25 m, stor barnbassäng, vattenrutschbana, jetstrålar, strömmande kanal, grotta med vattenfall, bubbelpool, vattentemperatur mellan 28-37 grader, Solarium och Gym.