VinterSmajl v.9, 27 feb – 1 mars

Häng med på ett härligt läger på vackra Hjälmargården! Välkommen att följa med på vinter-Smajl vecka 9!

Vinter-Smajl vecka 9 är ett läger fullt med roliga aktiviteter, till exempel intressegrupper, storsamlingar, kvällsamlingar, fritid, isvaksbad och kiosk.

Vinter-Smajl vecka 9 går av stapeln den 27 februari till 1 mars 2020 på Hjälmargården utanför Vingåker. Du som går i 2:an – 6:an har smajlåldern inne och kan hänga med. På lägret har vi storsamlingar, intressegrupper, kvällsamlingar, kiosk, isvaksbad, fritid, vi får skratta och ha riktigt kul tillsammans. Tycker du om något av det? Då borde du hänga med.

Årets tema är ”När och var och hur som helst” och vi kommer att dyka ner i det här med BÖN. Vad är bön för något? Hur kan vi be och prata med Gud? Och hur kan Gud prata med oss? I våra storsamlingar får vi möta olika personer ur Biblen som har något att säga om bön, och vi kommer också att pröva att be på olika sätt.

TID & PLATS

Start: Torsdagen den 27 februari startar vi med drop in med incheckning och kvällsmat från kl 17:00. Första samling är kl 19:00.
Slut: Söndagen den 1 mars avslutar vi lägret efter rumsstädning kl 12:00.

Pris

710 kr

Tyvärr har det blivit ett tryckfel i den tryckta flyern med priset, rätt pris är 710 kr.

Sen anmälan kostar 100 kr extra.

Vi kommer under 2020 samla in pengar till ett projekt i ett annat land. Frivilligt att ta med 20 kr till detta. Frivilligt att ta med 20 kr i kioskpengar.

KSM-Ung

KSM Ung är vår verksamhetsförening som arbetar med läger. Medlemskap i KSM UNG gör det möjligt för dig att påverka våra läger, och för oss att söka statligt bidrag. Medlemskapet är gratis! Du blir medlem genom att i din anmälan på hjalmargardenlager.se kryssa i ”JA” på frågan om medlemskap.

Lägerfond

Församlingar kan söka bidrag från lägerfonden för barn som inte har möjlighet att betala hela lägeravgiften. Fonden bidrar med lika mycket som församlingen väljer att gå in och bidra med.

Intressegrupper

Två av lägerdagarna har man sin intressegrupp i ca 2 h. I år finns följande intressegrupper (med reservation för förändringar): Bakning, Musikvideo, Scout, Skapande, Sport, och Sällskapspel. Vid anmälan väljer barnet sitt önskade förstahandsval och sitt andrahandsval, om man inte får sitt förstahandsval. Barnet har samma intressegrupp under hela lägret. Tips! Kolla gärna med dina kompisar vad de valt, ifall du önskar samma intressegrupp som dina kompisar. Väl på plats på lägret går det inte att byta intressegrupp!

Medföljande barn

Lägret riktar sig till barn som går i 2:an-6:an. Medföljande barn och yngre syskon kan endast följa med i undantagsfall och då i mån av plats. För att kunna erbjuda så många deltagare som möjligt att vara med på lägret kan vi komma att behöva begränsa antalet medföljande barn.

Medföljande föräldrar

Föräldrar kan för det mesta åka med som ledare, till exempel serviceledare, som vi alltid har behov av. Vi ser helst att föräldrar anmäler sig som ledare i någon form. Vet du inte vilken typ av ledare du kan åka med som? Kontakta huvudansvarig från din församling. Om det finns särskilda behov kan lägret ta emot medföljande föräldrar. Kontakta i så fall lägerchef Maria Hedlund, se kontaktuppgifter nedan, innan anmälan.

Hjälpledare

Hjälpledare kan de vara som är födda 2003-2004.

Ta med

Lakan, påslakan, örngott,  oömma kläder; byxor, tjockare tröja, långärmade tröjor, underkläder, underställ, strumpor, pyjamas/nattlinne, vinterskor för utevistelse, vinterytterkläder inkl. mössa och vantar (vi är utomhus i alla väder), vattenflaska, handduk (2 st om du ska bada isvak), badkläder (om du ska bada isvak), toalettartiklar, Bibel, ficklampa, och godispengar (max 20 kr, frivilligt att ta med), frivillig gåva på 20 kr till insamling för projekt i annat land.

Ladda gärna ned och skicka med den här packlistan ifylld.

Ta inte med

Mobiler, surfplattor, värdesaker, godis, chips, nötter, läsk. Vill du som förälder kontakta ditt barn? Ring en ledare istället! Ledare som åker med på lägret tar inte ansvar för värdesaker som kommer bort/går sönder, och det finns ingen möjlighet att förvara värdesaker på lägret.

Anmälan

Anmälan sker först till din församling och sedan på: www.hjalmargardenlager.se.

OBS! Om du inte får ett bekräftelsemail betyder det att anmälan inte gått fram och då behöver du göra om din anmälan. Sista datum för anmälan är 2 februari. Inga barn får åka utan en ansvarig ledare från sin församling!

Fram till sista anmälningsdatum är det möjligt att avanmäla sig utan extra kostnader. Efter sista datum är anmälan bindande. Endast avanmälan vid sjukdom/skada godtas som giltiga skäl. Full lägeravgift kommer att debiteras vid ev. avanmälan utan giltigt skäl. Särskilda regler gäller då deltagare avbryter ett pågående läger.

Flyer

Finns att laddas ner här!

Frågor

Kontakta i första hand ledaren i din församling, annars:
Maria Hedlund, lägerkoordinator
0730-977 926
smajl(a)hjalmargarden.se