Smajl Väst 26-30 juni 2019

Häng med på sommarens härligaste läger
– välkommen på Smajl Väst 2019!

En go’ blandning av spännande storsamlingar, roliga aktiviteter, intressegrupper, lägerbål, utflykt, bad och massa mer under några dagar på fantastiska Hjälmargården. Den 26-30 juni är det dags för Smajl Väst!

Årets tema är ”Smajl goes bananas”!

STORLEDARSAMLING
5 maj kl 17 – Betaniakyrkan Åbytorp

Viktigt att alla ledare prioriterar detta! Anmäl dig till Julia Martinsson (kontakt längre ner).


TID & DATUM

Start: Onsdagen den 26 juni med incheckning från kl 9.00, första samling kl 11.00
Slut: Söndagen den 30 juni avslutar vi lägret med en avslutningssamling kl 12:30. Då är föräldrar varmt välkomna att vara med! Passa gärna på att fika i Kaffestugan, eller ta med egen fikakorg.

PRIS

950 kr – Om man bor i tält eller egen husvagn/husbil.

1 150 kr – Om man behöver bo i logi på gården. OBS! Begränsat antal platser inomhus som i första hand går till de med speciella behov.

Sen anmälan kostar 150 kr extra.
Anmälan är bindande.

Vi kommer under 2019 samla in pengar till ett projekt i ett annat land. Frivilligt att ta med 20 kr till detta.

KSM Ung

KSM Ung är vår verksamhetsförening som arbetar med läger. Medlemskap i KSM UNG gör det möjligt för dig att påverka våra läger, och för oss att söka statligt bidrag. Medlemskapet är gratis! Du blir medlem genom att i din anmälan på hjalmargardenlager.se kryssa i ”JA” på frågan om medlemskap.

Lägerfond

Församlingar kan söka bidrag från lägerfonden för barn som inte har möjlighet att betala hela lägeravgiften. Fonden bidrar med lika mycket som församlingen väljer att gå in och bidra med.

Intressegrupper

Tre av lägerdagarna har man sin intressegrupp i ca 1,5 h.
I år finns följande intressegrupper:
Sport – aktiviteter med både boll och utan. För dig som gillar att röra på dig!
På Sjön – här får du bl.a prova på att paddla kanot!
Skapande – om du gillar att klippa och klistra och greja och vem vet vad… för den pyssliga!
Bakning – här får du kavla upp ärmarna och testa på att baka efter recept. Gött!
Hejarklack – här kommer vi att hitta på ramsor, rytmer och instrument för att kunna skapa en fet lägerklack som klackar och peppar andra på lägret. Gillar du att skrika, spela, ha kul och peppa, då gillar du lägerklacken.
Dans – gillar du att dansa? Kom och var med, vi lär oss nya danser och om du vill får du vara med och visa upp dem för resten av lägret!
Scout/Fiske – se om du hittar fiskelyckan i Hjälmaren! Om inte så grejar vi med lite annat
Bygg o snickra – precis vad det låter som: vi bygger och snickrar!
Boffering – Prova på bofferingsfäktning! Vad är det? Kolla på google!

Vid anmälan väljer barnet sitt önskade förstahandsval samt sitt andrahandsval, om man inte får sitt förstahandsval. Barnet har samma intressegrupp under hela lägret.
Tips! Kolla gärna med dina kompisar vad de valt, ifall du önskar samma intressegrupp som dina kompisar. Väl på plats på lägret går det inte att byta intressegrupp!

Finalårare

Har du slutat 6:an? Då är du finalårare! Det innebär att du åker ditt sista år på Smajl, och alla ni finalårare har några egna samlingar och aktiviteter under lägret. You don’t wanna miss it!

Medföljande barn

Lägret riktar sig till barn som slutat 1:an-6:an. Medföljande barn och yngre syskon kan endast följa med i undantagsfall och då i mån av plats, eftersom lägret växer från år till år. För att kunna erbjuda så många deltagare som möjligt att vara med på lägret behöver vi därför begränsa medföljande barn.

Medföljande förälder

Föräldrar kan för det mesta åka med som ledare, till exempel serviceledare, som vi alltid har behov av. Vi ser helst att föräldrar anmäler sig som ledare i någon form. Vet du inte vilken typ av ledare du kan åka med som? Kontakta huvudansvarig från din församling. Om det finns särskilda behov kan lägret ta emot medföljande föräldrar. Kontakta i så fall lägerchef Julia Martinsson, se kontaktuppgifter nedan, innan anmälan och beskriv läget. 

Hjälpledare

Hjälpledare kan de vara som är födda 2002-2003 – och det uppmuntrar vi! Att åka med på Smajl som hjälpledare är ett superbra tillfälle att tränas i sina ledaregenskaper. Se detta som ett bra tillfälle att ledarträna era unga ledare även utanför just er kyrkas väggar!

Ta med

Boende tält: Liggunderlag, sovsäck, ev kudde med örngott.

Boende inne: Lakan, påslakan och örngott.

Alla, oavsett boendeform: Oömma kläder; t-shirts, byxor, shorts, tjockare tröja, långärmad tröja, underkläder, strumpor, pyjamas/nattlinne, stövlar, regnkläder (vi är utomhus i alla väder), vattenflaska, solskyddskräm, keps, 2 handdukar, badkläder, toalettartiklar, Bibel, ficklampa, och godispengar (max 60 kr, frivilligt att ta med), frivillig gåva på 20 kr till insamling för projekt i annat land.

Till utflyktsdagen: rejäla skor och liten ryggsäck

Ladda gärna ned och skicka med den här packlistan ifylld – ladda ner PDF här!

Ta inte med

Mobiler, surfplattor, värdesaker, godis, chips, nötter, läsk. Vill du som förälder kontakta ditt barn? Ring en ledare istället! Ledare som åker med på lägret tar inte ansvar för värdesaker som kommer bort/går sönder, och det finns ingen möjlighet att förvara värdesaker på lägret.

Anmälan

Anmälan sker först till din församling och sedan på: www.hjalmargardenlager.se.
OBS! Om du inte får ett bekräftelsemail betyder det att anmälan inte gått fram och då behöver du göra om din anmälan. Sista datum för anmälan är söndag 26 maj.  Inga barn får åka utan en ansvarig ledare från sin församling!

Fram till sista anmälningsdatum är det möjligt att avanmäla sig utan extra kostnader. Efter sista datum är anmälan bindande. Endast avanmälan vid sjukdom/skada godtas som giltiga skäl. Full lägeravgift kommer att debiteras vid ev. avanmälan utan giltigt skäl. Särskilda regler gäller då deltagare avbryter ett pågående läger.

Flyer

Kommer på post till församlingen + kan laddas ner som pdf här!

Frågor?

Kontakta i första hand ledaren i din församling, annars:
Julia Martinsson, lägerkoordinator Smajl Väst
072 553 02 61

Bilda

Detta läger görs i samarbete med Studieförbundet Bilda.