Smajl Väst 1-5 juli 2020

SMAJL VÄST INSTÄLLT!

Smajl VÄST och ÖST ställs in pga den rådande situationen med det nya coronaviruset

Det är med stor sorg som vi idag, den 27 april 2020, behöver meddela att årets två Smajlläger Smajl ÖST (v.26) och Smajl VÄST (v. 27) ställs in på grund av den rådande situationen med coronavirusets spridning. Vårt hopp och vår bön har hela tiden varit att kunna genomföra lägren, då lägren är viktiga för barnen och i en tid av oro kan lägren ge tröst och hopp. Vår bedömning är dock att det mest ansvarsfulla är att ställa in lägren. Till grund för beslutet ligger folkhälsomyndighetens och övriga myndigheters råd och restriktioner samt regeringens rekommendationer. Vi har också tagit i beaktande de signaler vi uppfattat att dessa råd, restriktioner och rekommendationer kommer kvarstå en längre tid. 

De av er som hunnit anmäla er till årets läger kommer inte bli betalningsskyldiga.

I nuläget ser KSM Ung på möjligheterna att kunna bidra med material för de församlingar som vill genomföra läger lokalt. Mer information om detta återkommer vi med inom kort. 

Det är tungt att behöva meddela detta när vi vet att många barn ser fram emot dessa läger, men vi ber er istället boka in lägren 2021. Då ser vi fram emot att få ha Smajl ÖST och VÄST som vanligt och vi kommer vara dubbelt så taggade nästa år. 

Det ekonomiska läget på Hjälmargården är i dagsläget mycket ansträngt. Tänk därför gärna på om du personligen eller din församling kan bidra till gården på något sätt. Vill du skänka en gåva kan du göra det till swishnummer: 123 206 00 93. Be också gärna för våra lägerpastorer, Hjälmargården och det rådande läget i Sverige. 

Har du några frågor kan du vända dig till respektive lägerchef eller KSM Ungs ordförande. 

Guds välsignelse och frid,

KSM & KSM Ungs styrelse genom Jessica Cehlin  

Kontaktuppgifter:

KSM Ungs ordförande Jessica Cehlin:

jessica@korskyrkanstockholm.se, tel. 073-8586061

Lägerkoordinator Maria Hedlund (Smajl ÖST):

smajl@hjalmargarden.se, tel. 0730-977 926

Lägerpastor Julia Wellstam (Smajl VÄST)

julia@hjalmargarden.se, tel 070-587 19 54

Häng med på sommarens härligaste läger
– välkommen på Smajl Väst 2020!

En go’ blandning av spännande storsamlingar, roliga aktiviteter, intressegrupper, lägerbål, utflykt, bad och massa mer under några dagar på fantastiska Hjälmargården. Den 1-5 juli är det dags för Smajl Väst!

STORLEDARSAMLING
Storledarsamlingen 22 mars kl 17 är tyvärr inställd. Men vi fortsätter att planera lägret som vanligt. Nästa storledarsamling är  26 april kl 17 -20. Mer info kommer!

Viktigt att alla ledare prioriterar detta! Anmäl dig i anmälningsformuläret till lägret.


TID & DATUM

Mer information kommer…

PRIS

Mer information kommer…

Sen anmälan kostar 150 kr extra.
Anmälan är bindande.

Vi kommer under 2020 samla in pengar till ett projekt i ett annat land. Frivilligt att ta med 20 kr till detta.

KSM Ung

KSM Ung är vår verksamhetsförening som arbetar med läger. Medlemskap i KSM UNG gör det möjligt för dig att påverka våra läger, och för oss att söka statligt bidrag. Medlemskapet är gratis! Du blir medlem genom att i din anmälan på hjalmargardenlager.se kryssa i ”JA” på frågan om medlemskap.

Lägerfond

Församlingar kan söka bidrag från lägerfonden för barn som inte har möjlighet att betala hela lägeravgiften. Fonden bidrar med lika mycket som församlingen väljer att gå in och bidra med.

Intressegrupper

Tre av lägerdagarna har man sin intressegrupp i ca 1,5 h.

Vid anmälan väljer barnet sitt önskade förstahandsval samt sitt andrahandsval, om man inte får sitt förstahandsval. Barnet har samma intressegrupp under hela lägret.
Tips! Kolla gärna med dina kompisar vad de valt, ifall du önskar samma intressegrupp som dina kompisar. Väl på plats på lägret går det inte att byta intressegrupp!

Mer information kommer…

Finalårare

Har du slutat 6:an? Då är du finalårare! Det innebär att du åker ditt sista år på Smajl, och alla ni finalårare har några egna samlingar och aktiviteter under lägret. You don’t wanna miss it!

Medföljande barn

Lägret riktar sig till barn som slutat 1:an-6:an. Medföljande barn och yngre syskon kan endast följa med i undantagsfall och då i mån av plats, eftersom lägret växer från år till år. För att kunna erbjuda så många deltagare som möjligt att vara med på lägret behöver vi därför begränsa medföljande barn.

Medföljande förälder

Föräldrar kan för det mesta åka med som ledare, till exempel serviceledare, som vi alltid har behov av. Vet du inte vilken typ av ledare du kan åka med som? Kontakta huvudansvarig från din församling. Om det finns särskilda behov kan lägret ta emot medföljande föräldrar. Kontakta i så fall lägerpastor Josefin Lundström (före 1/4: Julia Wellstam, se kontaktuppgifter nedan, innan anmälan och beskriv läget. 

Ledare

Ledare kan man vara om man är född 2003 och bakåt. Vi uppmuntrar att även ta med unga ledare! Att åka med på Smajl som ledare är ett superbra tillfälle att tränas i sina ledaregenskaper. Se detta som ett bra tillfälle att ledarträna era unga ledare även utanför just er kyrkas väggar! Är man under 18 år har man inte samma ansvar som ledare.

Ta med

Boende tält: Liggunderlag, sovsäck, ev kudde med örngott.

Boende inne: Lakan, påslakan och örngott.

Alla, oavsett boendeform: Oömma kläder; t-shirts, byxor, shorts, tjockare tröja, långärmad tröja, underkläder, strumpor, pyjamas/nattlinne, stövlar, regnkläder (vi är utomhus i alla väder), vattenflaska, solskyddskräm, keps, 2 handdukar, badkläder, toalettartiklar, Bibel, ficklampa, och godispengar (, frivilligt att ta med), frivillig gåva på 20 kr till insamling för projekt i annat land.

Till utflyktsdagen: rejäla skor och liten ryggsäck

Ladda gärna ned och skicka med den här packlistan ifylld – ladda ner PDF här!

Ta inte med

Mobiler, surfplattor, värdesaker, godis, chips, nötter, läsk. Vill du som förälder kontakta ditt barn? Ring en ledare istället! Ledare som åker med på lägret tar inte ansvar för värdesaker som kommer bort/går sönder, och det finns ingen möjlighet att förvara värdesaker på lägret.

Anmälan

Anmälan sker först till din församling och sedan på: www.hjalmargardenlager.se.
OBS! Om du inte får ett bekräftelsemail betyder det att anmälan inte gått fram och då behöver du göra om din anmälan. Sista datum för anmälan är söndag 26 maj.  Inga barn får åka utan en ansvarig ledare från sin församling!

Fram till sista anmälningsdatum är det möjligt att avanmäla sig utan extra kostnader. Efter sista datum är anmälan bindande. Endast avanmälan vid sjukdom/skada godtas som giltiga skäl. Full lägeravgift kommer att debiteras vid ev. avanmälan utan giltigt skäl. Särskilda regler gäller då deltagare avbryter ett pågående läger.

Flyer

Kommer på post till församlingen + kan laddas ner som pdf här!

Frågor?

Kontakta i första hand ledaren i din församling, annars:
Josefin Lundström, lägerpastor Hjälmargården
josefin@hjalmargarden.se
Före 1/4: Julia Wellstam, lägerpastor Hjälmargården
070-587 19 54, julia@hjalmargarden.se

Bilda

Detta läger görs i samarbete med Studieförbundet Bilda.