Smajl Öst 24-28 juni 2020

Häng med på ett härligt läger på vackra Hjälmargården!
Välkommen att följa med på Smajl Öst!

Smajl Öst är ett läger fullt med roliga aktiviteter, till exempel intressegrupper, lägerbål, storsamlingar, kvällsamlingar, fritid, utflykt, bad och kiosk.

Smajl Öst går av stapeln den 1-5 juli 2020 på Hjälmargården utanför Vingåker. Du som har slutat 1:an – 6:an har smajlåldern inne och kan hänga med. På lägret har vi storsamlingar, intressegrupper, kvällsamlingar, utflykt, lägerbål, kiosk, bad, fritid, vi får skratta och ha riktigt kul tillsammans. Tycker du om något av det? Då borde du hänga med.

Mer information kommer…

STORLEDARSAMLING

Mer information kommer…

TID & DATUM

Mer information kommer…

PRIS

Mer information kommer…

Sen anmälan kostar 150 kr extra.

Vi kommer under 2020 samla in pengar till ett projekt i ett annat land. Frivilligt att ta med 20 kr till detta.

KSM Ung

KSM Ung är vår verksamhetsförening som arbetar med läger. Medlemskap i KSM UNG gör det möjligt för dig att påverka våra läger, och för oss att söka statligt bidrag. Medlemskapet är gratis! Du blir medlem genom att i din anmälan på hjalmargardenlager.se kryssa i ”JA” på frågan om medlemskap.

Lägerfond

Församlingar kan söka bidrag från lägerfonden för barn som inte har möjlighet att betala hela lägeravgiften. Fonden bidrar med lika mycket som församlingen väljer att gå in och bidra med.

Intressegrupper

Tre av lägerdagarna har man sin intressegrupp i ca 1,5 h. Vid anmälan väljer barnet sitt önskade förstahandsval och sitt andrahandsval, om man inte får sitt förstahandsval. Barnet har samma intressegrupp under hela lägret.
Tips! Kolla gärna med dina kompisar vad de valt, ifall du önskar samma intressegrupp som dina kompisar. Väl på plats på lägret går det inte att byta intressegrupp!

Finalårare

Har du slutat 6:an? Då är du finalårare! Det innebär att du åker ditt sista år på Smajl, och alla ni finalårare har några egna samlingar och aktiviteter under lägret.

Medföljande barn

Lägret riktar sig till barn som slutat 1:an-6:an. Medföljande barn och yngre syskon kan endast följa med i undantagsfall och då i mån av plats, eftersom lägret växer från år till år. För att kunna erbjuda så många deltagare som möjligt att vara med på lägret behöver vi därför begränsa medföljande barn.

Medföljande förälder

Föräldrar kan för det mesta åka med som ledare, till exempel serviceledare, som vi alltid har behov av. Vet du inte vilken typ av ledare du kan åka med som? Kontakta huvudansvarig från din församling. Om det finns särskilda behov kan lägret ta emot medföljande föräldrar. Kontakta i så fall Maria Hedlund, se kontaktuppgifter nedan, innan anmälan.

Ta med

Boende tält: Liggunderlag, sovsäck, ev kudde med örngott.

Boende inne: Lakan, påslakan och örngott.

Alla, oavsett boendeform: Oömma kläder; t-shirts, byxor, shorts, tjockare tröja, långärmad tröja, underkläder, strumpor, pyjamas/nattlinne, stövlar, regnkläder (vi är utomhus i alla väder), vattenflaska, solskyddskräm, keps, 2 handdukar, badkläder, toalettartiklar, Bibel, ficklampa, och godispengar, frivillig gåva på 20 kr till insamling för projekt i annat land.

Till utflyktsdagen: rejäla skor och liten ryggsäck

Ladda gärna ned och skicka med den här packlistan ifylld.

Ta inte med

Mobiler, surfplattor, värdesaker, godis, chips, nötter, läsk. Vill du som förälder kontakta ditt barn? Ring en ledare istället! Ledare som åker med på lägret tar inte ansvar för värdesaker som kommer bort/går sönder, och det finns ingen möjlighet att förvara värdesaker på lägret.

Anmälan

Anmälan sker först till din församling och sedan på: www.hjalmargardenlager.se. OBS! Om du inte får ett bekräftelsemail betyder det att anmälan inte gått från och då behöver du göra om din anmälan. Sista datum för anmälan är 1 maj. Inga barn får åka utan en ansvarig ledare från sin församling!

Fram till sista anmälningsdatum är det möjligt att avanmäla sig utan extra kostnader. Efter sista datum är anmälan bindande. Endast avanmälan vid sjukdom/skada godtas som giltiga skäl. Full lägeravgift kommer att debiteras vid ev. avanmälan utan giltigt skäl. Särskilda regler gäller då deltagare avbryter ett pågående läger.

Flyer

Kommer snart på post till församlingen och för nedladdning här.

Frågor?

Kontakta i första hand ledaren i din församling, annars:
Maria Hedlund,
0730-977 926
smajl@hjalmargarden.se

Bilda

Detta läger görs i samarbete med Studieförbundet Bilda.