Smajl Öst 24-28 juni 2020

SMAJL ÖST INSTÄLLT!

Smajl VÄST och ÖST ställs in pga den rådande situationen med det nya coronaviruset

Det är med stor sorg som vi idag, den 27 april 2020, behöver meddela att årets två Smajlläger Smajl ÖST (v.26) och Smajl VÄST (v. 27) ställs in på grund av den rådande situationen med coronavirusets spridning. Vårt hopp och vår bön har hela tiden varit att kunna genomföra lägren, då lägren är viktiga för barnen och i en tid av oro kan lägren ge tröst och hopp. Vår bedömning är dock att det mest ansvarsfulla är att ställa in lägren. Till grund för beslutet ligger folkhälsomyndighetens och övriga myndigheters råd och restriktioner samt regeringens rekommendationer. Vi har också tagit i beaktande de signaler vi uppfattat att dessa råd, restriktioner och rekommendationer kommer kvarstå en längre tid. 

De av er som hunnit anmäla er till årets läger kommer inte bli betalningsskyldiga.

I nuläget ser KSM Ung på möjligheterna att kunna bidra med material för de församlingar som vill genomföra läger lokalt. Mer information om detta återkommer vi med inom kort. 

Det är tungt att behöva meddela detta när vi vet att många barn ser fram emot dessa läger, men vi ber er istället boka in lägren 2021. Då ser vi fram emot att få ha Smajl ÖST och VÄST som vanligt och vi kommer vara dubbelt så taggade nästa år. 

Det ekonomiska läget på Hjälmargården är i dagsläget mycket ansträngt. Tänk därför gärna på om du personligen eller din församling kan bidra till gården på något sätt. Vill du skänka en gåva kan du göra det till swishnummer: 123 206 00 93. Be också gärna för våra lägerpastorer, Hjälmargården och det rådande läget i Sverige. 

Har du några frågor kan du vända dig till respektive lägerchef eller KSM Ungs ordförande. 

Guds välsignelse och frid,

KSM & KSM Ungs styrelse genom Jessica Cehlin  

Kontaktuppgifter:

KSM Ungs ordförande Jessica Cehlin:

jessica@korskyrkanstockholm.se, tel. 073-8586061

Lägerkoordinator Maria Hedlund (Smajl ÖST):

smajl@hjalmargarden.se, tel. 0730-977 926

Lägerpastor Julia Wellstam (Smajl VÄST)

julia@hjalmargarden.se, tel 070-587 19 54

Häng med på ett härligt läger på vackra Hjälmargården!
Välkommen att följa med på Smajl Öst!

Smajl Öst är ett läger fullt med roliga aktiviteter, till exempel intressegrupper, lägerbål, storsamlingar, kvällsamlingar, fritid, utflykt, bad och kiosk.

Smajl Öst går av stapeln den 24-28 juni 2020 på Hjälmargården utanför Vingåker. Du som har slutat 1:an – 6:an har smajlåldern inne och kan hänga med. På lägret har vi storsamlingar, intressegrupper, kvällsamlingar, utflykt, lägerbål, kiosk, bad, fritid, vi får skratta och ha riktigt kul tillsammans. Tycker du om något av det? Då borde du hänga med.

Årets tema är ”Han lovar”. På olika sätt kommer vi att prata om Guds löften, att han är en som håller vad han lovar och alltid går att lita på. Vi kan lita på att det han säger är sant, att han är den han säger att han är, att det han säger om mig: att jag är älskad och värdefull för den jag är, är sant och att han alltid kommer finnas vid min sida. Samtidigt kommer vi brottas med det där jobbiga när vi blir svikna av människor och när man kan tycka att Gud känns långt borta. I våra samlingar pratar vi om Jesus, vi får lära oss hur vi kan be, vi sjunger sånger om och till Gud.

TID och DATUM

Start: Onsdagen den 24 juni startar vi med incheckning kl 10:00-11:00.
Slut: Söndagen den 28 juni avslutar vi lägret kl 14:00.
Föräldrar och syskon är välkomna redan från kl 10:30. Det kommer att finnas möjlighet för föräldrar och syskon att köpa lunch och äta den tillsammans med lägerdeltagarna.

Storledarsamling

Årets storledarsamling är den 10 maj kl 17:00 i Husbykyrkan. Om du är ledare anmäler du dig i samband med anmälan till lägret på hjalmargardenlager.se. Det är viktigt att så många ledare som möjligt kommer, minst måste en ledare från varje församling närvara, då vi kommer att gå igenom den nya läger-appen som sen kommer att börja användas för samtliga ledare.

PRIS

960 kr – Om man bor i tält eller egen husvagn/husbil.
1 160 kr – Om man behöver bo i logi på gården.
OBS! Begränsat antal platser inomhus som i första hand går till de med speciella behov.
Sen anmälan kostar 150 kr extra.

Vi kommer under 2020 samla in pengar till ett projekt i ett annat land. Frivilligt att ta med 20 kr till detta.

KSM Ung

KSM Ung är vår verksamhetsförening som arbetar med läger. Medlemskap i KSM UNG gör det möjligt för dig att påverka våra läger, och för oss att söka statligt bidrag. Medlemskapet är gratis! Du blir medlem genom att i din anmälan på hjalmargardenlager.se kryssa i ”JA” på frågan om medlemskap.

Lägerfond

Församlingar kan söka bidrag från lägerfonden för barn som inte har möjlighet att betala hela lägeravgiften. Fonden bidrar med lika mycket som församlingen väljer att gå in och bidra med.

Intressegrupper

Tre av lägerdagarna har man sin intressegrupp i ca 1,5 h. Vid anmälan väljer barnet sitt önskade förstahandsval och sitt andrahandsval, om man inte får sitt förstahandsval. Barnet har samma intressegrupp under hela lägret.

Tips! Kolla gärna med dina kompisar vad de valt, ifall du önskar samma intressegrupp som dina kompisar. Väl på plats på lägret går det inte att byta intressegrupp!

Finalårare

Har du slutat 6:an? Då är du finalårare! Det innebär att du åker ditt sista år på Smajl, och alla ni finalårare har några egna samlingar och aktiviteter under lägret.

Medföljande barn

Lägret riktar sig till barn som slutat 1:an-6:an. Medföljande barn och yngre syskon kan endast följa med i undantagsfall och då i mån av plats, eftersom lägret växer från år till år. För att kunna erbjuda så många deltagare som möjligt att vara med på lägret behöver vi därför begränsa medföljande barn.

Medföljande förälder

Föräldrar kan för det mesta åka med som ledare, till exempel serviceledare, som vi alltid har behov av. Vi ser helst att föräldrar anmäler sig som ledare i någon form. Vet du inte vilken typ av ledare du kan åka med som? Kontakta huvudansvarig från din församling. Om det finns särskilda behov kan lägret ta emot medföljande föräldrar. Kontakta i så fall lägerkoordinator Maria Hedlund, se kontaktuppgifter nedan, innan anmälan.

Hjälpledare

För att vara hjälpledare ska man som yngst fylla 16 år under 2020.

Ta med

Boende tält: Liggunderlag, sovsäck, ev kudde med örngott.

Boende inne: Lakan, påslakan och örngott.

Alla, oavsett boendeform: Oömma kläder; t-shirts, byxor, shorts, tjockare tröja, långärmad tröja, underkläder, strumpor, pyjamas/nattlinne, stövlar, regnkläder (vi är utomhus i alla väder), vattenflaska, solskyddskräm, keps, 2 handdukar, badkläder, toalettartiklar, Bibel, ficklampa, och godispengar (max 75 kr, frivilligt att ta med), frivillig gåva på 20 kr till insamling för projekt i annat land.

Till utflyktsdagen: rejäla skor och liten ryggsäck

Ladda gärna ned och skicka med den här packlistan ifylld.

Ta inte med

Mobiler, surfplattor, värdesaker, godis, chips, nötter, läsk. Vill du som förälder kontakta ditt barn? Ring en ledare istället! Ledare som åker med på lägret tar inte ansvar för värdesaker som kommer bort/går sönder, och det finns ingen möjlighet att förvara värdesaker på lägret.

Anmälan

Anmälan sker först till din församling och sedan på: www.hjalmargardenlager.se. OBS! Om du inte får ett bekräftelsemail betyder det att anmälan inte gått från och då behöver du göra om din anmälan. Sista datum för anmälan är 3 maj. Inga barn får åka utan en ansvarig ledare från sin församling!

Fram till sista anmälningsdatum är det möjligt att avanmäla sig utan extra kostnader. Efter sista datum är anmälan bindande. Endast avanmälan vid sjukdom/skada godtas som giltiga skäl. Full lägeravgift kommer att debiteras vid ev. avanmälan utan giltigt skäl. Särskilda regler gäller då deltagare avbryter ett pågående läger.

Flyer

Kommer snart på post till församlingen och inom kort för nedladdning här!

Frågor?

Kontakta i första hand ledaren i din församling, annars:
Maria Hedlund,
0730-977 926
smajl@hjalmargarden.se

Bilda

Detta läger görs i samarbete med Studieförbundet Bilda.