Camping vid Hjälmarens strand

Lars Gustavsson

Välkomna till Läppe Camping!

Hjälmargården och Läppebadets Camping har sedan 2014 samarbetat för att erbjuda campinggäster en fräsch och modern camping med servering och service i toppklass. Här hittar ni 120 elplatser varav 60 är säsongsplatser.
Närhet till 2 badstränder, Kaffestugan, lokala resmål och evenemang i många former gör vår camping till den bästa vid Hjälmarens strand.

Lars Gustavsson - Verksamhetschef

Camping

Långliggare eller spontanare?

Här på Hjälmargården och Läppe Camping finns det möjlighet till allt! Husvagn eller tält, säsongsplats eller övernattning, stuga eller ställplatser, frukostbuffé eller campingkök – du väljer!
Här nedan hittar du information om våra stugor och rum, prislistor, campingplatser, frukostar, campingregler och såklart en karta över hela anläggningen.

Camping på många olika vis:

Vandrarhemmet Langan

Vandrarhemmet "Längan"

Vandrarhemsrum i ”Längan” med WC och dusch. Rummen finns i tre olika varianter, enkelrum, dubbelrum och flerbäddsrum med 4 bäddar. Ett gemensamt kök och städförråd finns för dem som bor i huset. Totalt finns det finns fyra dubbelrum och 11 fyrbäddsrum. Sammanlagt finns 52 bäddar i längan.

Stugor

Stuga 37-42

Stuga 37-42 Våra trivsamma stugor är utrustade med tv, dusch, WC och pentry. I stugorna finns 3-4 sängar samt en bäddsoffa. Utanför stugan finns utemöbler och en ramp till ytterdörren. Bostadsytan är 25 kvm.

Storstugorna

Stuga 29-31 är gårdens största stugor som passar perfekt för exempelvis 2 familjer som vill dela på en stuga. Stugorna är uppdelade i två rum, ett sovrum med 4 sängar och ett vardagsrum med pentry, bord, stolar, bäddsoffa och 4 sängar. Stugorna har även dusch och WC.

Campingstugorna

Campingstugorna har ett enkelt pentry och finns i två storlekar, den mindre är 10kvm med 4 bäddar. De större stugorna är 15kvm och innehåller också 4 bäddar varav vissa stugor har en våningssäng och en bäddsoffa. WC och dusch finns i separat byggnad med ca 100 meters gångavstånd.

Friggebodarna

Våra stugor som vi kallar friggebodarna är perfekta för er som är intresserade av en billig övernattning i sängar. Stugorna innehåller 2 våningssängar med totalt 4 bäddar. WC och dusch i separat byggnad ca 30-60 meter från stugorna.

Camping

Tältplatser

Här på Hjälmargården har vi 10 tältplatser med närhet till Hjälmaren.

camping

Husvagnsplatser

Hjälmargården är har många fina husvagnsplatser där du kan komma och spendera sommaren. Vi har öppet mellan 16 april och 3 oktober.

Ställplatser

Ställplatser

Kom spontant och hälsa på genom att övernatta på våra ställplatser. Dessa går inte att boka i förhand, men vi rapporterar gärna aktuellt läge om ni vill.

Sommartidning 2023

Här hittar ni program och information för Hjälmargården och Läppe Camping 2023.

Öppna
Campingregler

Campingregler

På vår camping gäller Hjälmargårdens campingregler. Häri hittar ni våra brandregler, var man slänger soporna, tyst-tider och mycket mer! Läs gärna igenom dessa regler innan ni bokar en campingplats.

Läs våra campingregler här

Anläggningskarta

Det kan vara svårt att få en bra överblick på vår stora anläggning. Campingplatser, badstränder, kyrkan, stugor och mycket mer hittar du på vår anläggningskarta. Bra att veta är att ni också har fritt Internet på hela anläggningen.

Se hela kartan här
Aktiviteter

Gott om aktiviteter

På Hjälmargården finns gott om aktiviteter. Det finns lekparker, lekbod, bangolf, kanoter, trampbåt, optimistjollar, vedeldad bastu och närhet till skog och gröna ytor. Vi har 2 badstränder och i vår närhet finns gott om utflyktsmål som vi gärna rekommenderar.

Fler aktiviteter

Vill ni veta mer eller har vi glömt någonting?

Oavsett får ni gärna höra av dig till oss, så berättar vi mer och hjälper er.

    Observera att detta endast är en bokningsförfrågan. Vi återkommer med besked om tillgänglighet så snart vi kan.